Direktlänk till inlägg 1 juli 2008
SALLAD MED FÄRSKPOTATIS OCH RÖKT LAX
PEPPARROTSDRESSING
4 portioner
DET HÄR BEHÖVER DU HA HEMMA:
2 ägg
250 g grön sparris
200 g kokt, kall färskpotatis
1 rödlök
1 knippe rädisor
1/2 gurka
1 litet huvud
isbergssallad
250 g varmrökt laxfilé
1/2 dl hackad dill
DRESSING:
3 msk kallpressad rapsolja
2 msk pressad citron
1 msk riven pepparrot
flingsalt
SÅ HÄR GÖR DU:
Börja med att blanda ihop ingredienserna till dressingen. Koka äggen cirka 6 minuter, gulan får gärna vara en aning krämig. Spola i kallt vatten och dela äggen mitt itu.
Skär bort den nedre, grova delen på sparrisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 5 minuter. Kyl sparrisen i kallt vatten.
Dela sparrisen på mitten och skär potatisen i mindre bitar. Skiva löken och rädisorna. Skala gurkan slarvigt. Dela den på längden, skrapa bort kärnorna och skär i skivor. Bryt salladen och laxfilén i mindre bitar.
Blanda sallad, potatis och grönsaker och lägg på lax och ägg. Ringla över dressingen och strö på dill.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|