Direktlänk till inlägg 18 juli 2008
Kalvstek på söndag var något i alla fall jag växte upp med.
Men mindre vanligt idag.
Det här receptet är dock jättegott och väl värt att pröva.
Mättar 4 personer
DET HÄR BEHÖVER DU HA HEMMA:
6-700 g kalvkött
2 gula lökar
2 morötter4
4 dl kokta vita bönor
1-2 st vitlöksklyfta
4 st skalade tomater
mejram
timjan
oregano
5-6 msk tomatpuré
3-4 msk vetemjöl
vatten
SÅ HÄR GÖR DU:
Bryn köttet i olja och smör. Pudra med vetemjöl. Lägg i tomatpuré och grönsakerna.
Låt det hela fräsa och slå i vatten och kryddor. Koka i ca 1-1,5 tim.
Tillsätt bönorna och smaka av med kryddor och njut med bröd.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|