Direktlänk till inlägg 16 augusti 2008
Vill du ha en god efterrätt till kaffet efter grytan är inte detta så dumt:
En mousse med mycket smak som ger möjlighet att servera kaffet och chokladen på samma gång. En riktig höjdare.
DET HÄR BEHÖVER DU HA HEMMA:
5 ägg
100 g socker
2 dl grädde
30 g socker
1 tsk vaniljsocker
1 kopp espresso, cirka 5 cl
50 g mjölkchoklad
SÅ HÄR GÖR DU:
Separera gulorna från vitorna. Vispa vitorna till maräng med den stora sockermängden. Vispa grädden för sig. Vispa upp gulorna med resterande socker och vaniljsocker till luftig konsistens. Tillsätt kaffet till gulorna. Smält chokladen i vattenbad och tillsätt till gulorna. Vänd försiktigt ner grädde och äggvitor i smeten och blanda runt noga. Fördela i portionsformar och kyl minst en timme.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
|||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|||
|