Direktlänk till inlägg 14 januari 2009
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
receptet beräknat till 4 portioner
2 dl långkornigt ris
1 gul lök
1 msk smör
1 tsk curry
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk gurkmeja
4 dl vatten
4 grillade kycklinglår i mindre bitar
½ purjolök i strimlor
1 banan i skivor
3/4 mango i tärningar
Körsbärstomater till garnering
1 tomat (urkärnad och hackad)
1/4 mango i pyttesmå bitar
1 tsk curry
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Pressad saft av en apelsin
4 msk mango chutney
1 ½ dl matlagningsyoghurt
½ dl mjölk
2 msk philadelphiaost
GÖR SÅ HÄR:
Fräs ris, lök och kryddor i lite smör så att det luktar gott och riset börjar bli lite genomskinligt.
Koka riset färdigt.
Blanda det färdigkokta riset med kycklingen, purjolöken och frukten i en ugnsfast form eller i fyra mindre portionsformar.
Fräs den hackade tomaten, mangon och kryddorna i lite smör.
Tillsätt apelsinsaften, mango chutney, yoghurt, philadelphiaost och mjölk. Låt koka på mycket svag värme i några minuter.
Häll såsen över riset och kycklingen, garnera med körsbärstomater om du vill och gratinera i ugnen i ca 10-15 minuter.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|