Direktlänk till inlägg 21 mars 2010
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
Receptet räcker till 4 personer
500 g fläskkött
1 burk strimlade bambuskott
1 burk champinjoner
2 dl grädde (vispgrädde eller matlagningsgrädde)
2 dl creme fraiche
2-4 msk sötsur thaisås
½ tsk soya
salt, ingefära
curry
ris
banan
mandariner på burk
jordnötter
en liten purjolök
SÅ HÄR GÖR DU:
Fräs köttet i en gryta och krydda det.
När köttet är ordentligt brynt tillsätter du champinjonerna och bambuskotten. Låt blandningen fortsätta fräsa tills allt vatten är borta.
Rör ner grädden och creme fraiche.
Blanda i thaisås och soya.
Rör om ordentligt och låt grytan puttra på svag värme i några minuter. Serveras med ris och en skål med jordnötter, en med skivad banan, en skål mandarinklyftor på burk och en med finstrimlad purjolök.
Lättare kan det knappast bli och inte så mycket godare heller!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|