Direktlänk till inlägg 12 april 2010
Vi äter helt klart för lite fisk.
För att ändra på det köpte jag portionslax när jag handlade i fredags.
I helgen prövade jag detta recept som jag fått av en av våra härliga frivilligarbetare.
Störtgott!
Snabbt tillagat och inte alltför dyrt.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
4 portionsbitar lax
cirka 3 dl matlagningsgrädde
(vill man ha det "såsigt" kan man ta mera grädde)
1 paket fryst spenat
vitlöl
salt
peppar (jag valde svartpeppar)
SÅ HÄR GÖR DU:
Lägg laxfiléerna i en smord eldfast form
Salta och peppra
(Har du tagit extra grädde så ta något lite mera kryddor)
Häll över grädden
Blanda i en pressad vitklök i den tinade spenaten
Bred ut denna över laxen
Låt den bli klar i ugnen 225 grader för vanlig ugn 200 grader i varmluftsugn.
Pressad potatis och en fräsch grönsallad gör denna rätt till en en festrätt.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|