Alla inlägg under juni 2011
Jag ska torka dina tårar
jag ska kamma ditt hår.
reda ut alla härvor försiktigt
och så gott det går
jag ska badda dina fötter
och tvätta dina sår.
lyfta dina händer och säga:
ser du - hur högt du når...
Jag ska gå i din skugga
om du faller finns jag där.
jag ska köpa dig pärlor
vackra pärlor utav glas
i mjuka sköna färger
såna som kan gå i kras.
det vackra och det sköra
som är precis som du
så ska jag le och säga
du ska va rädd om dig nu...
Kaela
Livet är som musiken.
Det måste komponeras med hjälp av örat, känslan och instinkten, inte med regler.
Samuel Butler
Ibland kan man höra någon säga att det märks hur mycket han/hon älskar....
Så vaksamt rädd att mista - och så svartsjuk.
Just det - .....eller...
Nej!
Svartsjuka har med rädsla och inte med kärlek att göra.
Det tragiska är att den som är mycket svartsjuk av rädsla för att förlora sin älskade, riskerar att göra precis det genom sitt destruktiva, kontrollerande beteende.
De allra flesta rädslor grundar sig någonstans i rädslan av att bli utan.
Utan kärlek, utan prylar, utan status, utan mat.
Eller att tvingas leva utan den man älskar.
Om man alltid går omkring och är rädd för att den man älskar ska lämna en - då har man glömt bort att älska sig själv.
För det är i kärleken till oss själva vi blir starka och besegrar rädslan.
Inte så att vi ska bli ett stort ego - det handlar inte alls om det.
Men vi måste inse att vi är värda kärlek - värda att bli älskade i så hög grad att vår bas inte påverkas ens av vad som händer mellan mig och den som betyder mest för mig.
Om jag har huniit fram till den insikten så är det dessutom mycket mindre troligt att jag blir övergiven av den jag älskar.
Nu närmar sig midsommar och inlagd sill måste förstås stå på bordet.
Pröva gärna denna varianten.
Jag hittade receptet till påsk och den hade strykande åtgång.
Tyvärr ingen bild
Detta behöver du ha hemma
4 dl vatten
2 d lsocker
1 dl ättiksprit (12%)
2 burkar urvattnad inläggningssill(ā 420 g
ca 3 cm pepparrot
1 bit färsk ingefära (ca 3 cm)
10 kryddpepparkorn
10 nejlikor
3 lagerblad
1 röd lök
Så här gör du
Koka upp vatten, socker och ättika. Låt kallna.
Skär sillen i bitar.
Skala och skär pepparrot och ingefära i skivor/slantar.
Skala moroten och skär i slantar.
Skölj och strimla purjolöken.
Varva alltsammans utom rödlöken i en burk och häll lagen över.
Låt stå i kylskåp ett dygn.
Lägg upp sillen och dekorera med skivor av rödlök när du ska servera.
Man tror inte det är sant - men faktuim är att Apoteken säljer ett tugg-gummi som ska göra oss smarta, vackra och viga.
Min gamla momor sa alltid: "Om det låter för bra för att vara sant - så är det troligtvis inte sant"
Det får bli min enda kommentar till artikeln i Dagens Nyheter
demens - ett fruktat ord som bär med sig en rädsla för vad som kan hända med våra föräldrar och så småningom med oss själva.
I de allra flesta fall är ju ändå trösten att det är en sjukdom som vanligen kommer relativt sent i livet.
Men inte alltid.
Birgitta Granqvist upptäckte de första förändringarna hos sin mamma när hon var på på väg att bryta upp från sitt barndomshem berättar Norrköpings Tidningar idag.
En artikel som berör - om ett svårt ämne .
Men en artikel som också inger hopp-det finns en fungerande demensvård idag.
Och det finns stöd för anhöriga.
Ett problem med att alltför ofta titta på det förflutna är vi en dag kanske vänder oss om och upptäcker att framtiden har sprungit ifrån oss.
Okänd tänkare
Tyvärr ingen bild
Detta behöver du ha hemma
1 äggvita
salt
vitpeppar
1-2 dl finriven parmesanost
4 kycklingfiléer
Till potatissalladen
1 kg färsk potatis
1/2 dl hackad dill och persilja
2 msk kapris
Till såsen
1 msk vinäger
2 tsk fransk senap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm svartpeppar
3 msk raps- eller olivolja
1 msk vatten
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225 grader och grill.
Sätt på och koka potatisen och rör till såsen medan du väntar på ugnen.
Klä en ungsplåt med aluminiumfolie.
Vispa äggvitan och blanda med lite salt och peppar.
Lägg den rivna parmesanosten på en annan tallrik.
Doppa kycklingfiléerna först i äggvita och därefter i parmesanost.
Grilla kycklingen i övre delen av ugnen 6-7 minuter per sida tills den fått färg och är genomstekt.
Medan kycklingen är i ugnen:
Skala, hacka eller skiva löken.
Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt.
Häll över salladssåsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen.
Låt salladen stå ca 1 tim och ta smak.
Strö över kapris och Bjud till bords.
Du blir garanterat uppskattad!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|