Direktlänk till inlägg 30 oktober 2014
I helgen skulle jag laga mat till en kär vän som är glutenintolerant.
Tyckte hon gjorde det lite svårt för mig genom att önska sig soppa (helst morotssoppa, vilket det också blev - och den var ju inget problem) lite värre då med pannkakor.
Jag drog mig till minnes att jag i någon pärm ska ha ett recept på pannkakor utan gluten.
Och se - jag mindes rätt.
Vill du också pröva.
Dessa är så goda att man nuter av dem även utan att vara glutenallergiger.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
3 ägg
3 dl majsmjöl
6 dl mjölk
1/2 krm salt
OCH SÅ HÄR GÖR DU:
Häll mjölken i en bunke och knäck i äggen. (Tar du laktosfri mjölk kan även laktosintoleranta njuta.)
Tillsätt majsmjölet lite i taget medan du vispar.
Fortsätt att vispa tills allt blandat sig.
Låt svälla ca 15 minuter i kylskåp.
Stek pannkakorna i smör eller olja och servera direkt!
Receptet sägs vara för 4 personer - men vi åt upp alla på tre personer!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|