Direktlänk till inlägg 15 januari 2015
Den här soppan som en vän till mig kallar för afrikansk soppa (jag kallar den för kikärtssoppa) gör jag någon gång i månaden.
Det är värt att ge lite tid när man kommer hem för att få äta den - och njuta
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
2rödlökar
1 - 2 sötpotatisar
2 - 3 selleristjälkar
färsk persilja
1 squash
2 msk olja
4 dl vatten
1 burk hela tomater (ā 400 g)
1 - 1 1/2 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 tsk timjan
1/2 tsk kummin
1 krm kanel
1/2 - 1 krm chilipeppar
1 burk kikärter 400 gr
Ganska mycket ingredienser som du ser, men mycket av det finns i kryddskåpet hos de flesta av oss.
Den är både god med lite annorlunda smak än vi är vana vid, mättande och nyttig.
Och inte dyr heller.
Alltså en perfekt januarimat.
Tror jag hittade receptet på ett sådant där blad på ICA för 3-4 år sedan.
På det receptet var det också makaroner, men det har jag uteslutit.
Men man kan alltså tillsätta det om man vill ha en matigare soppa.
SÅ HÄR GÖR DU:
Skala rödlökar och sötpotatisar
Hacka löken.
Skär sötpotatisen i tärningar.
Skölj och strimla selleristjälkar och squash.
Värm olja i en gryta.
Fräs det gröna några minuterHäll på vatten och hela tomater.
Smaksätt med salt, gurkmeja, timjan, kummin, kanel och chilipeppar.
Koka upp.
Låt grytan koka ca 10 minuter.
Tillsätt kikärter utan spad och koka några minuter.
Hacka persilja och strö över.
Servera med gott bröd!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|