Direktlänk till inlägg 5 september 2015
Från ett gammalt ICA receptkort hittade jag den här efterrätten förra sommaren.
Sedan dess har vi njutit av den några gånger.Ibland med variationen att vi lagt i banan också. Det är gott det också.
Typisk sommarefterrätt.
Men än kan du hitta färska jordgubbar i butiken - så varför inte pröva.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMM
l jordgubbar
1 msk hackad mynta
1 dl likör av citron (t ex limoncello)
1 1/2 msk strösocker
myntablad till garnering
3 äggulor
1/2 dl rårörsocker
1/2 tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde
SÅ HÄR GÖR DU:
Skölj och ansa jordgubbarna. Skär i kvartar och blanda med myntan och limoncellon. Låt marinera i kyl ca 1 timme.
Råkräm: Vispa äggulor, socker och vaniljpulver pösigt med elvisp. Vispa grädden tjock och vänd i den. Låt stå i kylen 1 timme.
Fördela jordgubbarna i glas och toppa med råkrämen precis före servering. Garnera med myntablad.
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut vispgrädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: Uteslut äggulorna i råkrämen.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|