Direktlänk till inlägg 11 april 2017
INGREDIENSER (4 portioner)
8 skivor formfranska eller dubbla fransobröd av annan sort.
Har själv använt båda och det är lika gott båda delarna.
2-3 kycklingfiléer`(gärna halverade som man brukar kunna hitta i frysdisken. Då behöver man fyra av dem)
2 pkt bacon
2 tomater
1 röd lök
4 salladsblad
Dressing
1 dl creme fraiche
1 msk fransk senap
TILLAGNING
Knaperstek bacon och låt den rinna av på hushållspapper
Stek kycklingfiléerna i smör och olja så att de får en fin stekyta. Skär kycklingen i 1 cm tunna skivor.
Rosta formfranskan
Rör ihop creme fraiche och fransk senap och smaka av med salt, peppar och ev. lite pressad citron.
Bygg clubbel sandwichen: börja med salladsblad, fortsätt med skivad rödlök och tomatskivor. Lägg sedan på kyckling och bacon. Ringla över dressingen och toppa med brödbit.
Stick en lång tandpetare eller trästicka genom smörgåsarna.
Garanterat en fullträff till fredagens myskväll!
Eller som en lite annorlunda middag!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|