Direktlänk till inlägg 2 mars 2018
Iden här kylan som har parkerat sig över hela vårt land om än med olika många minusgrader - längtar man efter varm nyttig soppa.
Detta är en soppa som jag lagade ganska ofta för många år sedan.
Nu tänkte jag använda detta ecept ur min ganska stora samling någon dag - och kom då på att jag ju också kan bjuda mina kära besökare och bloggvänner på receptet. En sak jag gillar är att det är ganska få ingredienser som 'ndå ger en "bred" och god smak.
Om du använder soppan till lunch eller middag räcker detta till 6 personer. Du kan ju också använda den som förrätt när du har gäster. Då räcker den till 12 personer ungefär, kanske fler.
Det är också en plånboksvänlig middag!
DETTA BEHHÖVER DU HA HEMMA
1000 g djupfrysta majskorn
1 rödlök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
5 dl grädde
Ca 5 dl vatten
2 buljongtärningar (valfri sort)
Salt & peppar
SÅ HÄR GÖR DU
Hacka paprikan, vitlök och löken, stek i en stor gryta med lite olja.
När de fått färg tillsätter majs, vattnet och buljong.Låt puttra i ca 20 min.
Tillsätt grädden, salt, peppar och låt puttra 10 min till.
Mixa sedan soppan slät med en stavmixer.
Låt puttra 5 min till.
Klart! Servera med ett gott bröd, lite chilisås och finhackade örter.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|