Direktlänk till inlägg 1 oktober 2018
Jag brukar storkoka soppor och sedan portionsförpacka och lägga i frysen för att ha med till jobbet som lunch för att variera lite med mina youghurtluncher.
En av de absoluta favoriterna är den här tomatsoppan.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA för att 6-8 personer ska bli mätta.
12 tomater (billiga just nu)
2 msk smör
4 lökar finhackade
2 vitlöksklyfta,
4 msk tomatpure
salt och peppar efter smak
färsk timjan, basilika, oregano
Buljong tärning (gärna ört)
Jag tillsätter gärna lite grädde eller creme fraiche för att få soppan lite krämigare.
SÅ HÄR GÖR DU:
Koka tomaterna, och dra av skinnet.
Finhacka lök, vitlök och fräs i smöret.
Koka upp buljongen.
Blanda tomaterna, lökfräset, buljongen, tomatpuren, de färska kryddorna, salt och peppar i en mixer och blanda till en jämn och fin soppa.
Glöm inte grädden eller cremefraichen. (Cirka 2 dl)
Garnera gärna med basilikablad.
Både gott och snyggt!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
|||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|