Direktlänk till inlägg 2 januari 2014
Trött på julsmakerna och slut på resterna efter nyårsmiddagen.
Varför inte göra en enkel och god kasslergratäng någon av de två vardagar vi har just nu.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
Kassler. (ca 500 gram till en normalstor gratängform)
Till såsen:
Smör
Mjöl
Mjölk eller grädde.
Curry.
SÅ HÄR GÖR DU:
Koka ris
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg det kokta och avsvalnade riset i botten på gratängformen.
Skär kasslern i tärningar, lägg ovanpå riset.
Lägg sedan krossad ananans och tärnade färska champinjoner ovan på kasslern.
Gör en vanlig bechamelsås (vit sås) - smaksätt med lite salt och curry.
Slå såsen över innehållet i gratängformen.
(Gillar man inte curry kan man istället ta bechamelsås.)
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|