Direktlänk till inlägg 8 januari 2014
För att kunna bjuda familjen på en god kycklinggryta med smak av både curry och apelsinjuice är det inte inte svårare än att följa detta recept.
Hittade det i en veckotidning för ett par år sedan och har sedan dess använt det ofta.
Räcker till ca: 4 personer
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
Ca. 600 g kycklingfilé
2 st paprika, röd
2 st lök, gul
2 msk smör, att steka i
3 msk curry
1 msk paprikapulver
5 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2 msk apelsinjuice, koncentrerad
2 msk soja,
2 krm svartpeppar
lite salt
SÅ HÄR GÖR DU:
Skär kycklingfiléerna i bitar.
Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.
Skala och skär löken i klyftor.
Bryn kycklingen i smör i en stor gryta.
Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa cirka 3 minuter.
Tillsätt vispgrädde, crème fraiche, apelsinjuice, soja och peppar
Låt alltihopa puttra tillsammans ungefär en kvart på svag värme.
Till denna gryta är så kallat blomkålsris jättegott.
Då behöver du ha 1 blomkålshuvud (ganska stort)
OCH DU GÖR SÅ HÄR:
Riv ett stort blomkålshuvud på den grövsta sidan av rivjärnet.
Släpp sedan ner i kokande vatten cirka 10 sekunder. Häll av i durkslag
Klicka på smör och blanda
Tyvärr har jag inget foto!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|