Direktlänk till inlägg 2 mars 2014
För en gångs skull hade jag kameran till hands.
Fläskfilé är nog bland det vanligaste köttet vi inhandlar till helgen, och det vanligaste vi gör av den är nog denna gryta som jag hittade för ett par år sedan på nätet.
DU BEHÖVER HA DETTA HEMMA:
Grytan räcker till 6 hungriga personer.
800 g fläskfilé
3 msk smör
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
3 msk vetemjöl
3 dl vatten och 1 köttbuljongtärning eller 3 dl köttbuljong
1 purjolök
1 röd paprika
3 msk fransk senap Dijonsenap
1 - 2 tsk curry
2 dl grädde
3 dl crème fraiche
gärna också 1 msk mango chutney
SÅ HÄR GÖR DU.
Skär fläskfilén i skivor.
Bryn i smöret.
Salta och peppra köttet under tiden.
Lägg i en gryta.
Skölj ur stekpannan med en dl vatten och sila över i grytan.
Rör ut mjöl i en dl vatten
Rör i grytan.
Låt koka på medelvärme.
Skölj och strimla purjolök samt paprikan
Fräs purjolök och paprika i en msk smör och tillsätt till grytan.
Blanda i fransk senap, curry och grädde. Låt koka på medelvärme i 10 minuter.
Tillsätt och rör i crème fraiche till grytan och koka upp.
Smaka av med mango chutney, salt och svartpeppar.
Jag tycker denna grytan är allra godast med pressad potatis till, men den som inte gillar det kan ta ris.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|