Direktlänk till inlägg 9 maj 2014
En god måltid till lördag eller söndag är detta!
Snabbt och enkelt dessutom vilket inte är en nackdel.
Tyvärr har jag ingen bild.
1 fläskfile - 6-700 gram
Peppar
Salt
margarin
1 msk mjöl
1 schalottenlök
250 gram färska champinjoner
eller om du inte har det fungerar burk också.
1 ½ msk kalvfond
1 msk soja
1 dl vatten
3 dl grädde
1 ½ msk vinbärsgelé
GÖR SÅ HÄR:
Putsa fläskfilén och dela den i ganska smala skivor .
Bryn i hälften av margarinet och krydda med salt och peppar.
Tag upp dem och läggpå fat bredvid då de fått fin färg.
Vispa ur stekpannan med en dl vatten, häll upp och spara vid sidan.
Smält resten av margarinet och bryn lök och svamp under ett par minuter.
Strö över mjölet och rör sedan runt.
Häll över skyn och sedan grädden.
Tillsätt fond, soja och gelé.
Lägg tillbaka fläskfilén i pannan igen och låt koka cirka 10 minuter.
Sedan tar du peppar och salt i den mängd du önskar.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | ||||
|