Direktlänk till inlägg 27 juni 2015
Denna soppa är verkligen supergod.
Som med de flesta recept jag har är ursprunget från nätet, men jag minns inte var.
Ofta förändrar jag det lite andra gången jag gör det.
Det har jag också gjort med denna supergoda mandelpotatis och purjolökssoppa med smörgås.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA TILL SOPPAN.
8 medelstora mandel- potatisar
1 purjolök
7 1/2 dl hönsbuljong
7 1/2 dl vatten
25 g smör
3 msk olivolja
2 st lagerblad
TILL OXBRINGESMÖRGÅSEN BEHÖVER DU HA DETTA HEMMA:
200 g kokt, rimmad oxbringa
4 skivor ljust surdegsbröd
2 dl keso
1 msk cidersenap
pepparrot
salt
smörgåskrasse
SÅ HÄR GÖR DU:
Skala och dela potatisen grovt.
Skölj och strimla purjolöken.
Låt löken svettas i smör och olivolja, utan att ta färg.
Tillsätt potatisen, timjan, lager-blad, oxbringsspad och vatten.
Låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda i cirka 40 minuter.
Kör med mixer
Klar att servera.
För att ge en fin synupplevelse - lägg gärna lite grönt av vad du har hemma på soppan före servering.
SMÖRGÅSEN
Blanda keso, cidervinäger-senap, salt och peppar.
Rosta brödet.
Skiva oxbringan tunt.
Grovriv pepparroten.
Bred ordentligt med senaps-kräm på den rostade mackan, lägg på den tunt skivade oxbringan, pepparroten och avsluta med smörgåskrasse.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|