Direktlänk till inlägg 4 februari 2017
En middag som är både gluten och laktosfri.
Spännande och annorlunda och absolut god.
Står på bordet hos oss när våra fina gluten och laktosintoleranta vänner delar vår middag!
Som idag.
Jag fick receptet av en vän.
Men numera lagas den alltid av min man!
Märkligt egentligen. När vi gidte oss för en massa år sedan - då kunde han knappt tänka sig att brygga kaffe-men något hände och idag har han helt (nästan) kört ut mig ur köket, även om jag försöker återta reviret öite försiktigt med att ha vardagsmiddagen klar då han kommer hem. Något jag aldrig kunde så länge jag jobbade.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA
Till sås:
Ca 2 msk Smör och/eller neutral olja
2 st Gula lökar
1 tsk Curry 3–4 st Vitlöksklyftor (20 g Riven ingefära eller 1 tsk färsk) 1 tsk Chiliflakes eller annan het krydda 3 msk Soja 2 msk
Socker 6 msk
Vatten
Svartpeppar efter smak och salt
Sprödstekt kyckling:
Ca 500 g Kycklingfilé
1 tsk salt och 2 krm peppar
0,75 dl Mjöl/maizena
2 ägg + 0,5 tsk
Salt ca 2 dl
Ströbröd, glutenfritt
Olja/smör för stekning
Tillbehör: 4 port Basmatiris
1 st Savojkål som råkost (eller fräst)
Citronklyfta
SÅ HÄR GÖR DU
Koka 4 portioner basmatiris.
Ta fram kycklingen och dela på längden till två tunnare schnitzlar. Om du tycker att det är svårt, kan du skära kycklingen på tvären i fler mindre skivor/ bitar istället.(Eller köpa kyckling i frysdiskren som redan är delad på längden.)
Sås: Skala och strimla löken. Finriv vitlök (och inge fära). Fräs på låg värme ca 10–15 minuter tills löken är genomskinlig.
Häll i de övriga ingredienserna till såsen. Smaka av med rikligt med svartpeppar, gärna grovmalen från kvarnen. Den som vill kan lägga i mer chili.
Smaka av med salt.
Under tiden löken steks.
Gnid in kycklingen i salt och peppar.
Lägg skivorna/bitarna i en påse med maizena/mjöl och skaka runt så att mjölet fördelar sig på bitarna.
Vispa upp 2 ägg och 0,5 tsk salt i en djup tallrik.
Häll glutenfritt ströbröd i en annan tallrik.
Doppa kycklingbitarna i äggvispet och klappa sedan in ströbrödet.
Hetta upp en panna med neutral olja och/eller smör (gärna blandat) och stek kycklingen ca 4–5 minuter på varje sida på medelvärme tills den är genomstekt och har krispig gyllene yta.
Strimla savojkålen och fräs den hastigt några minuter i panna med lite olja och salt eller servera savojkålen som råkost.
. Servera kyckling med sås, ris, (fräst) savojkål och citronklyfta eller skiva.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | ||||||||
|