Direktlänk till inlägg 25 juni 2009
Medelhavsmatten omtalas ofta som en bättre kost när det gäller att förhindra cancer.
Dimitrios Trichopoulos, professor i epidemiologi vid universitetet i Aten anser att det beror på mindre köttintag och ett glas vitt eller rött till maten.
Vin har ju med jämna mellanrum framförts som något kvinnor ska dricka för att förhindra hjärtinfarkt men det tycks alltså ha ännu flera hälsobringande egenskaper.
Frågan är bara förstås som alltid hur många som kan stanna vid en måttlig alkoholkonsumtion.
Dvs...ett glas vin och inte två eller tre...och starksprit har hitintills aldrig framförts som nyttig så den kan man ju då skippa helt.
Vin är enligt professorn det viktigaste - därefter att minska på köttkonsumtionen och så mycket grönsaker, frukt och nötter samt olivolja och baljväxter.
Att minska på köttet är ju något vi alla utan tvekan kan göra...kanske blir maten billigare också så...men det är helt klart kontroversiellt att tala om vin till maten varje dag.
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/vin-viktigast-for-langt-liv-1.897831
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|