Direktlänk till inlägg 18 april 2010
Att bjuda på någon förrätt är ett smart sätt att få maten att räcka om man plötsligt blir flera vid middagsbordet än man hade tänkt sig.
Det hände mig idag.
En snabb koll i skafferi, kyl och frys visade att jag hade dessa saker hemma:
1 gul lök
1/2 dl olivolja
3 dl frysta gröna ärtor
2 tsk Biofood lantbuljong
en bit ingefära
1 dl grädde,
3 dl vatten
2 msk torkad eller 1/2 kruka färsk basilika (jag hade torkad)
2 msk honung
1/2 tsk svartpeppar
gärna. crème fraiche till servering
SÅ HÄR GJORDE JAG:
Fräste löken i olja eller smör tills den blev lätt färgad.
Mixade allt i en mixer och lät det koka upp.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|