Direktlänk till inlägg 25 april 2012
Det är snart flera helgdagar framöver - och vi som äter allra mest kyckling när vi äter kött samlar ju lite på kyckling-recept.
Detta är ett av dem - mycket enkelt och mycket gott!
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
4 kycklingfiléer
1 msk margarin
2 ½ dl matlagningsgrädde
100 g färskost med vitlök och örter
2 msk kycklingfond
1 dl vitt vin
salt och svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
(Har man ingen färskost med örter hemma kan man ta annan mjukost och röra i krossad vitlök och örter)
Bryn kycklingfiléerna i margarin i en stekpanna. När de är brynta lägger man över dem i en ugnsfast form.
Vispa ur stekpannan med matlagningsgrädde, färskost med örter, kycklingfond och vitt vin.
Häll sedan detta över kycklingen.
Salta och peppra efter smak och tycke.
Stek färdigt i ugnen i 200 grader i ca 30-35 minuter tills kycklingen är genomstekt.
Servera med ris och sallad.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|