Direktlänk till inlägg 17 januari 2016
Minst en gång i veckan bör vi äta fisk.
Och godare fisk än lax med saffran finns knappast.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
550 g Laxfilé
4 msk Matlagningsvin Vitt
0.5 g Saffran
2 dl Vispgrädde
0.5 st tärningar Fiskbuljong
500 g Tagliatelle
1 st Broccoli
SÅ HÄR GÖR DU:
Blanda saffran med vin och fiskbuljongtärningen och koka ner till hälften.
Tillsätt grädden och låt sjuda en stund.
Smaka av med salt och peppar.
Sätt in laxfiléerna i 250 grader och stek i ca 8 minuter, beroende på tjocklek.
Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
När det är några minuter kvar kan du lägga i broccolin så sparar du en kastrull.
Detta är en mycket tillagning med ett gott resultat.Vi äter det ofta.
Hittade receptet på nätet för något år sedan.
På bilden har vi ersatt broccolin med färsk gräslök, eftersom vi glömt köpa broccoli men hade gräslök i kruka.
Det är också jäåttegott!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|