Direktlänk till inlägg 5 oktober 2010
500 g falukorv
8 - 10 potatisar
2 stora gula lökar
1 tsk salt
1 flaska porter
0,5 dl outspädd svart vinbärssaft
1 vitlöksklyfta , pressad
1 tsk timjan
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
3 - 4 enbär
1 köttbuljongtärning eller 1 msk kalvfond
GÖR SÅ HÄR:
Varva potatis, lök och korv i en gryta, salta potatisen lätt.
Blanda porter, svart vinbärssaft, pressad vitlök, timjan, svartpeppar och krossade enbär.
Tillsätt buljongtärningen eller köttfonden.
Häll vätskan över potatisen så att den nätt och jämnt täcker. Späd ev med vatten.
Låt grytan koka under lock på svag värme tills potatisen är färdig, ca 20 minuter.
Maten räcker till fyra portioner
Klipp gärna lite persilja över grytan och njut!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|