Direktlänk till inlägg 19 mars 2011
Biffar med fetaost och rödlök och vitlök - jättegoda!
Tyvärr har jag ingen bild
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
600g nötfärs
200g getost
1 rödlök
5 vitlöksklyftor
1 nypa hackad rosmarin
2 ägg
salt & peppar
3 dl ris
3 dl majs
2 dl creme fraich
½ dl hackad gräslök
SÅ HÄR GÖR DU:
Börja med att lägga köttfärsen i en bunke.
Sen tar du fram fetaosten och löken.
Hacka rödlöken i små bitar, riv ner 3 vitlöksklyftor med ett litet rivjärn, hacka rosmarin och häll i.
Smula sist i fetaosten.
Salta och peppra .
Blanda väl!
Rör ner två ägg i smeten.
Nu är det dags att sätta på riset.
Så formar du biffar av smeten, lägger på en skärbräda.
Stek biffarna cirka tre minuter på var sida.
Ställ sedan in dem i ugnen på cirka 200 gr.
BÖRJA NU MED SÅSEN
Häll creme fraichen i en skål, pressa i 2 vitlöksklyftor och hacka gräslöken och blanda i.
Salta och peppra.
Låt sedan såsen stå i kylen tills det är dags att äta.
GÖR NU EN FRÄSCH SALLAD
Smaklig måltid!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 | 31 | ||||||
|