Direktlänk till inlägg 1 september 2012
Alltid på jakt efter goda kycklingrecept.
Kyckling står ofta på bordet hos oss.
Detta är en av favortierna när vi ska lyxa till det lite - som man ju kan kosta på sig nu när det är helg.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
4 st kycklingfiléer | |
1 st äggvita | |
1 tsk salt | |
2 tsk sesamolja | |
2 tsk maizena majsstäkelse | |
3 dl vatten | |
1 msk olja | |
80 g cashewnötter, saltade | |
2 msk sherry, torr | |
1 msk japansk olja | |
4 st salladslökar, strimlade |
Tillbehör
kokt ris eller nudlar, sambal oelek |
Skär kycklingen i cm-stora bitar.
Blanda äggvita, salt,sesamolja och majsstärkelse i en skål och blanda ner kycklingbitarna.
Låt den stå svalt ca 20 min.
Koka upp vatten i en wok eller stekpanna.
Lägg ner kycklingen och låt den koka ca 5 min tills den är genomkokt.
Häll av kycklingen i ett durkslag.
Hetta upp olja i wok eller stekpanna.
Lägg ner cashewnötterna och stek ca 1 min.
Tillsätt kyckling, sherry och soja och låt alltsammans bli
varmt. Blanda ner strimlade salladslökar strax före servering.
Servera gärna med ris eller nudlar och sambal oelek om du gillar det.
Inget foto. Vi är dåliga på att ta fram kameran när maten är färdig!
Detta recept är på fyra personer och nu för tiden är vi två i familjen om inga barn är hemma.
Men det räcker då också till två matlådor.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|