Direktlänk till inlägg 8 september 2012
Det mörknar allt snabbare på kvällarna - och även om solen skiner så känner vi höstens kyla så snart den gömmer sig bakom ett moln.
Det är skönt - nu får vi plocka fram grytan igen efter alla sallader och grilltallrikar!
Den här är populär hemma hos mig.
NÖTKÖTTSGRYTA som räcker till fyra.
Är man flera är det bara att öka ut receptet.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
500 g grytbitar av nöt, t ex högrev
2 gula lökar
2 msk smör
1/2 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
1tsk grovmald svartpeppar
1 burk krossade tomater, 400 g
2 dl vatten
11/2 tärning köttbuljong
3 små paprikor
Till serveringen behöver du:
2 dl rysk yoghurt
skal av 1 citron
SÅ HÄR GÖR DU:
 Skala och hacka löken. Bryn lök och kött i smör, ta från värmen och vänd ner kryddorna.
Tillsätt tomatkross, vatten och buljongtärning.
Låt grytan småputtra tills köttet är mört 50–60 min.
Skölj och kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor.
Tillsätt dem i grytan och låt dem koka med 5 min.
Dekorera gärna med persiljekvist eller annat grönt.
Servera grytan med nykokt pasta och rysk yoghurt med rivet citronskal på toppen.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|