Direktlänk till inlägg 6 november 2009
Nu har vi snart helgen här och dags att börja fundera på middagsmat.
Det är ju nästan bara på helgerna man hinner laga mat ordentligt.
Den här kycklinggrytan hittade jag någonstans på nätet för något år sedan och lagat den ett par tre gånger sdedan dess.
Kyckling är en vanlig ingrediens i vår helgmat
DETTA BEHÖVER DU HEMMA FÖR 4-6 PERSONER:
600g - 1000kg kycklingfilé
1 msk rapsolja
1 purjolök (alt. ett knippe salladslök)
2 röda paprikor
10 champinjoner
2 tomater
2 pressade vitlöksklyftor
2 burkar kokosmjölk, ā 400g
2 msk kycklingfond
1 msk tamarisoja
1 msk tomatpuré
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
salt och peppar
ev. 1 tsk sambal oelek
ev. 2 tsk arrowrot
GÖR SÅ HÄR:
Strimla kycklingen, purjolöken, paprikan och champinjonerna.
Kärna ur och tärna tomaterna.
Fräs champinjonerna i en stekpanna tills all vätska ur champinjonerna reducerats, tillsätt purjolök och paprika.
Fräs i några minuter och för över till en stor kastrull.
Stek kycklingen i rapsolja och tillsätt till kastrullen med grönsaker.
Tillsätt resterande ingredienser, förutom tomaterna. Salta och peppra.
Låt grytan puttra på medelvärme i ca 20 min.
Tillsätt sedan tomathacket och låt grytan sjuda i ytterligare 5 min.
För en starkare gryta, tillsätt 1 tsk sambal oelek.
Servera grytan rykande het tillsammans med basmati- eller råris och ev. en grönsallad.
(Önskas en tjockare sås, red av med arrowrot utrörd i kallt vatten).
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|