Direktlänk till inlägg 28 april 2011
Detta bröd är en favorit i familjen.
Tror det blir det hos dig också....
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
50 g jäst (för matbröd)
En halv dl olivolja
2 tsk salt
16 dl vetemjöl, gärna durumvete - dyrare med godare (och 5 dl extra mjöl om degen verkar behöva och till utbakning)
FYLLNING:
I hg soltprkade tomater i paket (inte i olja)
en halv dl olivolja
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
2oo gram fetaost
SÅ HÄR GÖR DU:
Finfördela jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37 C.
Tillsätt olivolja.
Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt salt och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl.
Jäs degen under duk i 60min.
Förbered fyllningen: Finhacka tomaterna, lägg dem i olja med kryddor och vitlök.
Låt dem gärna marinera någon timme. Blanda sedan ner smulad fetaost.
Arbeta ihop degen på mjölat bord, knåda in mer mjöl om du behöver göra degen mindre kladdig.
Dela degen i tre delar.
Kavla ut varje del ganska tunt till en rektangel och bred på fyllningen.
Rulla ihop, mjöla och vrid ändarna på rullen åt varsitt håll.
Lägg ihop rullen till en ring eller knut.
Jäs på plåt ca 30min.
Sätt ugnen på 250 C.
När bröden jäst, sänk ugnstemereaturen till 225 C och sätt in bröden i nedre delen av ugnen 20-25min.
På buffébordet gör detta bröd lycka - men även gott till sallad och för den delen till soppa.
Tyvärr har inte kameran varit i farten när baklusten satt in så jag har ingen bild.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|