Direktlänk till inlägg 18 december 2010
Jansons i all ära - men visst vore det kul att bjuda på en lite annorlunda Janson.
Även om en och annan nog saknar den klassiska så är denna ett mycket bra alternativ.
Det här behöver du:
300 g potatis
300 g zucchini
1 gul lök
1 dl riven västerbottensost
1 burk ansjovisfilé, 125 g
3 dl vispgrädde (lyxig) eller lika mycket matlagningsgrädde (magrare)
SÅ HÄR GÖR DU:
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv potatis, zucchini och lök grovt.
Riv osten.
Blanda ansjovisspadet med grädden.
Varva ingredienserna i en smord ugnssäker form tillsammans med ansjovisfiléerna och spadet.
Grädda 40 minuter. Strö ev över pumpakärnor.
Receptet är hämtat ur Fina feta fiskar av Klara Desser, Norstedts.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 |
15 |
16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|