Direktlänk till inlägg 16 mars 2012

Tänk om det vore ditt barn som måste skickas iväg och bli ett ensamkommande flyktingbarn!

Av Kaela - 16 mars 2012 15:42

Vad är det för människor som kan tänka sig att vandalisera det hem som ställts iordning för barn som kommer från krigshärdar runt om i världen.

Hur kan man bara göra något sånt.

Att man är frågande inför det nya. Ja det är en sak.

Men att skicka mail förutom förstörelsen och säga att man ska göra livet så svårt som möjligt för de ungdomar som ska tas emot.

Den som är tonårsförälder skulle behöva tänka efter ett tag och fråga sig om det är så att om man skulle tvingas skicka sitt eget barn till ett avlägset främmande land för det ska slippa dö i krig - hur skulle man önska att barnet blev mottaget därborta i det nya hemlandet?


Läs mera i Dagens Nyheter

 
 
Ingen bild

Klasse

16 mars 2012 16:44

Det är inte OK att vandalisera ett blivande boende men debatten bör nyanseras. Nu är det knappast "krigsbarn" såsom vi minns dem. Inga finska 4 åringar med en lapp runt halsen. "Barnen" är uteslutande män (?) och ofta över 18år. I Norge gjordes en koll på "barnens" rätt ålder via tandkort och 92% var då över 18 år.

Det är skillnad på att vara godhjärtad och naiv. Det senare är en svensk paradgren.

Kaela

16 mars 2012 19:39

Du missade att jag skrev ungdomar eftersom också jag är medveten om att många är i övre tonåren.
Vilket säkert inte förändrar känslan i ett faders eller modershjärta - och önskan om att bli väl mottagen.

 
Ingen bild

Hans

17 mars 2012 20:34

Håller med Klasse. Sorgligt att protester tar sig sådana former.
Dock föreligger ett systemfel. Familjerna betalar stora summor för att deras barn ska få ett nytt bättre liv i väst. Kanske med syftet att barnet senare ska skicka hem avsevärda summor pengar. Vi kan inte bära väldens ekonomiskt behövande på våra axlar. Vi ser ju tydligt att vi inte kan integrera den stora mängd människor som sökt lyckan här. Naiviteten hos svenska folket bara fortsätter och fortsätter. Att man dessutom demografiskt håller på att utradera sig själva är heller inget problem tydligen...
Gud gav oss ett förstånd att använda. Låt oss hjälpa människor på allvar istället. De resurser vi lägger på iPhone-behövande kunde rädda miljoner och miljoner människor till livet!!

Kaela

18 mars 2012 13:00

Du har rätt - och ändå - hur fattig jag blir här i livet hoppas jag att jag ska dela med mig till den som har ändå mindre.
Systemfelet består i att vi kanske inte handlar på rätt sätt när vi tar emot vuxna flykting - eller inte har handlat rätt tidigare.
Ett stort och viktigt steg i rätt riktning är att man idag som nyanländ blir inskriven vid arbetsförmedlingen och inte vid socialttjänsten.
Det ger ett budskap till den som kommer att vi förväntar oss att du så snart det bara går ska stå för din egen försörjning.
Detta kan ju dock inte gälla det vi kallar för flyktingbarn - men - som faktiskt oftast är flyktingingungdomar.
De måste ju utbildas först.
Allt gott till dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaela - Söndag 3 feb 10:46

  Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar  mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute.   ...

Av Kaela - Söndag 20 jan 18:49


  Men vad är nu detta? Moses i soffan!   Ingen hund i soffan sa vi ju! Men vem kan motstå?    Ta hand om dig och de dina, det viktigaste av allt.     ...

Av Kaela - Onsdag 9 jan 06:42


          Du som nu och då tittat in till mig under åren kanske saknar morgonrapporten med grattisar med mera.   Orsaken är ju minständigt försämrade syn- Jag väntarr på det program som, ska lunna ge mig nya möjligheter. Den väntan ...

Av Kaela - Fredag 4 jan 06:50


             Plusgraderna har återvänt till Norrköping. Och med dem slasket.   Ingen sol varken idag - 4 januari  eller imorgon - trettondagsaftonen som det ser ut.   Dagens officiella tema; 4 JanuariPunktskriftens dag*Världshy...

Av Kaela - Torsdag 3 jan 07:07


    På minussidan även idag. Ingen direkt vind vilket nog gör vädret ännu skönare.     Dagens officiella tema:   3 JanuariJ.R.R Tolkien day   Alfred och Alfrisa har namnsdag och grattas så varmt! DU som har födelsedag idag får...

Presentation

Fråga mig

144 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kaela med Blogkeen
Följ Kaela med Bloglovin'

Gästbok

Översätt bloggen

Andras bloggar

Läsvärda bloggar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se