Alla inlägg under december 2011

Av Kaela - 10 december 2011 10:53

 




Vårt öde skrivs inte åt oss, utan av oss.

Det skrivs av människor som inte nöjer sig med världen som den är utan som har modet att bygga om världen till vad den borde vara.

Barack Obama

Av Kaela - 9 december 2011 13:38

 



Omsluten

av livsvattnet

små lemmar
rör sig


ännu bara

instinkter

reflexer

till hälften väckta


livssträngen

fylld av liv


vars märke

din kropp en gång

ska bära för alltid


Kaela

Av Kaela - 9 december 2011 13:24

 



Nya kvastar sopar bäst - säger man - men det är de gamla som hittar alla vinklar och vrår.


En god väns chef

Av Kaela - 8 december 2011 05:47

    



Förtroende vinner man inte genom att ha  svar på allt, utan genom att vara öppen för alla  frågor.


Okänd tänkare

Av Kaela - 8 december 2011 05:39




Idag är det torsdagen den 8 december och Virginia har namnsdag!


Jag gratulerar!

  


1 641 kvinnor i vårt land heter Virginia som är ett kvinnonamn av latinskt ursprung, som betyder den jungfruliga

Av Kaela - 7 december 2011 19:10

Läser i Dagens Nyheter att Brittiska forskare i British Journal of Cancer slår fast att cancer är en livsstyilssjukdom.

Och menar att för mycket alkohol och tobak samt frånvaron av färsk frukt och grönsaker är den stora boven.

Visst är tobak och för mycket alkohol dåligt för hälsan

Det är ställt utom diskussion.

Men - därifrån till att mena att de flesta cancerfall har den orsaken är väl magstarkt.

Jag och säkert många med mig vet om många människor som aldrig rökt en cigarett eller tagit en drink och som ätit frukt och grönsaker men ändå drabbats av cancer.


Anser att ett uttalande som detta är ett hån mot alla dessa som drabbats så hårt ändå.

Av Kaela - 7 december 2011 09:47

Silltårta på jukbuffén blir något extra - särskilt om den som här är gjord på kavring.

Tyvärr har jag inget foto


DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:

6 – 8 skivor kavring
Cirka 350 g matjessill
1 dl hackad dill

0,5 gul lök
6 dl vispgrädde
3 blad gelatin
4 msk citronsaft
Salt och vitpeppar
Hackad dill och rädisor till garnering


SÅ HÄR GÖR DU:

Blötlägg gelatinblad i en dl vatten samt citronsaft i 5 minuter.
Lägg kavring i botten på en form. Skär till så att de täcker. Du kan också mixa kavringen till smulor och packa i botten på formen.
Vispa grädden hård.
Hacka matjessill och lök samt blanda med vispad grädde och dill. Smaka av med salt och vitpeppar.
Värm gelatinbladen lätt i mikron och rör om tills gelatinet löst sig. När gelatinet svanlat något så vänder du ner det i sillsmeten lite i taget.
Fördela sillsmeten över kavringen i formen.
Ställ silltårtan i frysen över natten eller några timmar.
Ta gärna fram silltårtan en stund innan servering.
Garnera med hackad dill och rädisor. Servera silltårtan på buffe eller som förrätt – skär eveventuellt upp tårtbitar och servera tillsammans med andra sillar, färskpotatis, knäckebröd och dryck.

Av Kaela - 7 december 2011 05:57

 



De lyckligaste människorna har inte det bästa av allt, men gör det bästa av vad de har

 

Okänd tänkare

Presentation

Fråga mig

144 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Översätt bloggen

Andras bloggar

Läsvärda bloggar


Skapa flashcards